June 27, 2012

trip to Australia 14 hari(Part 1)

Assalamualaikum semua blogger!

apa khabar?sihat?how are you tadaiiii??hahahhha i got a trip to australia within 14 days.hamboi cakap org poteh la sangat kan.. Alhamdulilah rezeki mmg x disangka sangat!walaupun book tiket murah dari air asia tp memang bersyukur sangat! perasaan memang berdebar-debar mase mule2 nak pergi al maklumlah pertama kali naik flight sorang2 plak tu ,pertama kali terbang jauh,tp ape pon semua berjalan lancar,,alhamdulilah,,harap2 balik nanti xde ape2 masalah,,InsyaAllah! kalau korang nak tau australia tu besar sangat,Australia dipanggil benua,,sbb besar!selain dari pada itu,,australia juga adalah negara yang pernah dijajah oleh british dan tersenarai dalam negara comanwealth.

ini adalah Australia Map(Peta Australia)

Selain daripada itu,(skemanye ayat) Australia ade 2 binatang yang yg special iaitu koala dan kanggaroo,kalo Malaysia mestilah Harimau Malaya!
so far saya xdapat jumpa 2 binatang tu lagi mungkin Rabu nie,pertama kali jejakan kaki kat bumi Australia ni saya turun di Gold Coast Coolinggata Airport dan terus ke Brisbane rumah kakak sedara saya yang study kat Brisbane.Dari Gold Coast ke Brisbane ambil masa 2 jam jugak lah..boleh naik bus,train, atau kereta,,jangan risau,,public transport kat Australia mmg banyak dan efficient!
ini gambar pertama kali jejakan kaki di Gold Coast,Australia bersama kak Nana
lepas tu kak Nana terus bawa pergi rumah kawan die yang nak pindah rumah 
masuk2 rumah je semua pakai carpet n xyah lucut kasut,sebab kawan kak Nana share bilik dengan org puteh,cume bile nak masuk bilik je kiteorg tanggalkan kasut,,memang sangat English style!
selepas itu balik tido untuk merehatkan diri:)

gambar dihadapan rumah sewa kak Nana
kalo tgk betul2 rumah mat salleh ni kengkadang macm rumah melayu,,habis melayuu..tp luar je la,,dalam english style!
ok,,sampai sini dulu yerk..
t saya update lagi!
Terima Kasih kerana sudi membaca :)

3 comments:

buatbest said...

wah..bestnye jenjalan..cantik tempat tu~

akmaL said...

bestnya dapat tengok negara org..sy pon teringin nk pergi sana jgk >.<

iqa said...

rezeki masing-masing.nak ikotkan semua orang mampu.air asia-everyone can fly!