July 10, 2012

Aussie-Movie World Queensland

Assalamualaikum semua..hi there!

hari ke-4 saya di Aussie, saya telah dibawa ke Movie World Queensland.Movie World ni sebenarnye berdekatan denagn Gold Coast so kami ke sana menaiki bas dengan mengambil masa 40 minit untuk sampai ke theme park tu,,theme park ade tiga iaitu movie world,wet n wild world dan sea world.tapi disebabkan kesuntukan masa untuk ke Melbourne kami tak sempat untuk masuk sea n wet world.kalo kite beli tiket ke movie world secara packages kite akan dapat masuk ke-3 tiga tempat yang dinyatakan tadi..dan kite boleh gune tiket tersebut untuk sebulan..sebulan ko main la puas-puas! hahaha,,tp apa kan daya masa xde!

movie world kat Queensland ni ala2 genting highland tp berconceptkan movie cartoons dr company warner bros so die ade la tweety,tom n jerry,scooby doo, batman, dan banyak lagi pelakon -pelakon cartoons yang kanak -kanak amat suka! saya pon sekali suke(gedik jew da besau2).hahahah,,bukan selalukan,,,
tp tp tp...saya hanya main dua bende je kat movie world tu, saya naik roller superman dan saya main scooby dooooo,,:(

sampai-sampai jew terus bergambar kat superman section--superman roller coaster
superman fast
tu die,,gigil lutut nyahhh..hihihi..mule2 men excited gi,,sekali da kene,,rase nyawa terbang jew
ni plak scooby doo..best giler men nie,,bende ni siap boleh riverse lagi,,tu yang klaka tu..
ni mase nak beratur masuk ke dalam sccoby doo spooky island
sesi bergambar bermain dengan bat-man,,x bole bla muka saya,,hihihi
sesi bergambar dengan tweety n cat(cat ke namenyer??)
ni plak mase persembahan dari perempuan jahat..tak tau la name die,xminat tgk cite cartoon mungkin kene tgu ade anak,,br tau name die,,hahhaha
sempat interframe nyahh..
pada mase2 tertentu akan ade persembahan dari semua pelakon-pelakon cartoons tadi..
kalo budak2 suka la kan,,
selain daripada itu,kat sini terdapat tempat-tempat ala2 hollywoods,,tp cartoon punye versi la,,ermm best!bole bergambar!
ini saja untuk Movie World(sila klik link untuk maklumat selanjutnya). untuk sea n wet world x dapat nak explain sbb x dapat pergi..:(
maybe next time..Sekian!


1 comment:

saya_arief said...

wah2. jumpe batman.
:P