July 29, 2012

Aussie-Melbourne City,Victoria

Assalamualaikum dan selamat sejahtera (hi there!)

waktu ni saya tengah free-free nak update blog baik update cepat-cepat untuk meluangkan masa yang dikira berfaedah la jugak daripada melayan perasaan,,wawawawa!okey.saya nak kongsi pengalaman saya semasa berada di Australia(x abes-abes agi kaww)hihihi,,jangan mara naaaa,,nanti kene jual kwang-kwaang-kwaang selepas saya ke Brisbane,Gold Coast dan Movie World(berdekatan dengan Gold Coast,Boleh nek bus) saya patah balik ke Brisbane untuk menaiki flight dari Brisbane Airport untuk ke Melbourne Aiport.Australia ni Negara nya besar nak satu negeri ke satu negeri mengambil mase paling cepat pon 10 jam kot(jawapan xpasti) tp yang pastinyer memang makan mase..:).okey perjalanan dr Brisbane ke Melbourne menggunakan Airbus(kapal Terbang) memakan mase 2 jam.Ape yang lain airbus ni adalah pramugari die adalah sangat-sangat la gemuk,,(x semua) + ade yang da tua pon boleh jadi pramugara tau,,jangan main2-main,,tua bukan sebarang tua..kawang-kwang-kwang

sampai je ke Melbourne kami terus mengambil teksi dan ke motel penginapan kami yang berdekatan dengan state library of Victoria.Melbourne ni dikatakan city yang sangat sibuk dan sangat sejuk! suhu die boleh mencecah -(ve)..yeke? pada masa saya ke sana suhu adalah pada 9 darjah celcius sejuk bangat!

haaa..ni la saya yang comel!kwang-kwang-kwang! baju trench coat + sarung tangan+kasut +stokin tebal
kalo korang nak pi luar negara..saya cadangkan xpayah beli baju sejuk kat Malaysia sbb mahal,dekat luar negara ade yang murah-murah ..yang murah dr Malaysia pon ade..cantik-cantik lagi tuu..kalo kat sini kulit muka saya mmg kering sangat sebab keadaan cuaca kot. so saya cadangkan bawa losyen atau pelembab lebih-lebih sikit tp yang paling bagus ialah Vaseline..why?why?why? sebab Vaaseline boleh digunakan untuk semua jenis kulit sama ada kulit muka ke kulit mulut ke o kulit kaki! xpercaya?! cubalah!

ini semasa saya berada dalam state library of Victoria tp x boleh masuk kedalam terus kerana library da nak tutup.camera is not allowed!

saya tengah lapar sangat mase ni dengan keadaan cuaca yang sangat sejuk lebih mendorong saya untuk kebuluran!kwang-kwang-kwang!

cakap pasal makan korang yang muslim tu jangan risau sebab kat Melbourne City ni memang banyak makanan halal yang diusahakan oleh orang-orang Islam terutamanya daripada Malaysia..tp yang korang nampak kat atas nie kite orng makan kat kedai ole-ole Bali,,of course la Halal!Dijamin seratus peratus!

Melbourne City ni ala-ala kota London(tp die mmg Melbourne city)bangunan-bangunan memang sangat asthetic!
haaaa..ini paling saya suka,,nampak sangat reptika purse ni ingin menyampaikan mesej..Melnourne city ni memag kaya..sampai purse jatuh tepi jalan pon org da x kesah da,,tp kat sini memang korang boleh shopping sakan habis la,,sebab kat sini lebih murah dari Brisbane sebab ape?sebab ape? sebabbbbbb,,die ade victoria market! bukan tu saje.dekat sini orzng-orang die suka naik basikal tak macam orng kat malaysia!tambahan pula kat sini banayk ade busking,,bersepah-sepah dari yang kecik sampai la yang muda!

pasangan busking ni memang best dalam melbourne city ni dan agak popular di Australia!cayalah pasangan dari japan ni.><



1 comment:

misznina said...

wah seronoknya.. last month nina ke perth.
next time to melbourne pula!