March 4, 2013

Aku Benci Kawad!



Aku benci kawad!

Assalamualaikum.kawan-kawan.hari aku nak bagitau yang aku xsuka sangat kawad sejak-sejak umur aku da meningkat ni.aku xpaham betul la kenape mesti ade kawad disetiap badan beruniform.hisssshhhhhhh! benci tau.xsuke xsuke xsuke sangat! i dont why the people said that kawad can disciplined someone!aku xnampak pon dari mane dtg disipline tu datang.aku rase bile kawad,comander tu buat jadi mcm robot and otak aku telah DIMANIPULASI.kalau nak disiplinkan aku dengan kawad memang TAK la kan.lagi aku meroyan!uiiisshhh sabar jelah da la kena paksa masuk JPAM! pastu kena KAWAD plak.sabar jelah.da lepas pon.aku pon da berjaya melalui.hurm

comander:pelatun akan menghadap kehadapan......kanan singggggg!!
somebody : kalau saya tak nak mcm mane?
comander: siapa tu?
somebody: saya!
comander: assal ko xnak?
somebody: sebab saya tak suka kawad!
comander: kalau tak suka lari padang kawad 10 round!
somebody: lepas saya lari saya bole balik dan rehat??
comander: kau lari skrg!banyak plak soalan ko!banyak cite plak ko!
somebody: baik aku berambus dari layan org tua mcm ko nie.

perghhh.masa aku tengah kawad ade plak seorang budak yang berani melawan comander ni dan terus balik rumah.lepas abes kawad kiteorg dok becerita pasal budak tadi.perghhh kalau le aku ade keberanian mcm tu.xyau la ape jadi pada aku!so ceritanya kat sini aku pon telah berjaya tamatkan latihan kursus asas JPAM
walaupon terpakse kawad!hahahah.layan je laaaa.
senyum je larh walaupon hati menagis!!
sedih je falah(farah) yg tengah belek hp tu.she's my best friend in micet ;).yg lain pon buat muka bosan naik lori jpam ni yangbergenjut-genjutttt.
lepas sejam perjalanan,sampai-sampai kene ici banyak bolang.menci isi bolang bebanyak tau.klo p cr keje part-time memang ite menci ici bolang bemanyak tauuu.
pssshhiitt*tak tahu plak ade yang excited isi bolang.hihihi.

keje aku masa diorg tgah briefing tangkap gambau je.almaklumlah dari segi pandangan aku,tangkap gambar ni boleh hilangkan rasa bosan aku.sebab aku memang tangkap gmbar.hihihihi.
esoknya kiteorg diajar cara-cara nak ikat kain anduh,balutan ketika patah tangan,luka dan banyak lagi balutan semasa kecemasan.ini aku suka.sebab bagi aku benda ni sesangt perlu diapplikasi dlm kehidupan.tapi tapi tapi aku rase aku dah lupa la..hurmmm kalau da belajar tu,kene applikasikan selalu supaya x mudah lupa.kan?
dalam bebanyak ikatan.aku punyer ikatan dapat no 1 dihati juri.huhuhu.yang sebelah aku tu,budak yang aku ikat balutan luka dikepalanya.
ini jela keje aku ngan bebudak batch aku.kiteorg x sama group.tapi kalo jumpe menyempat je nak tangkap gambau sesame.hihi.aku mmg suka tngkp gambar waktu bosan.bhahahahah.tp jgn ingt aku xsuka dengar ceramah.aku ni seorang yg bile suka dengan sesuatu ceramah tu.aku xuksa org ganggu aku.seriusly!aku suka ceramha yang aku rasa x membosankan.hhiiiiiii :P
kiteorg jugak ada diajar cara-cara cpr.molot ke molot.ini aku suka!!!hahahah.

lepastu kan korang yang paling aku xsuka masa g kursus ni kan..kiteorg kene denda baring atas tar,pastu guling-guling-guling sampai rase nak peniong.lepastu kene lompat bintang.lompat kene serentak,kalo x kene repeat.sedih!!
apa pon aku telah berjaya menamatkan kursus asas jpam ini!huhuhu.alhamdulilah.sepanjang kursus xde la plak penyakit atau bende-bende buruk berlaku.aku jugak ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak jpam yang telah manyak memberi ilmu yang aku rase penting untuk kehidupan seharuan,keselamatan,menyelamatkan org dan sebagainya yg baik-baik.tidak lupe jugak kpd unikl micet yang baik hati sangat hantau aku pg sini.alhamdulilah.setiap kejadian ada kebaikannya.InsyaAllah.
okey sampai disini sahaja cerita tidak seberape dr cincalokgirls.bye-bye.salam.



No comments: