July 1, 2013

Lake Mountain Alpine Resort,Melbourne,Australia.

Assalamuaikum semua.selamat berpuasa.laa aku ni kan da separuh bulan puasa baru nak wish kat semua beloger ke?hihihi.apapon.aku rase masih belom terlambat.Poyo je kaw!hahahah.

okeyokeyokey,hari ini saya nak cerita pasai LMAR yang pernah saya kunjungi almost setahun yang lepas.setahun yang lepas??wey,,ape barang cerita setahun yang lepas?org cite tahun lepas dah tutup buku larh.hahaha.eh..suka aku la.kwang-kwang-kwang.

okey,masa aku pergi Australia 14 hari tu, aku sempat pergi main salji dekat Lake Montain Alpine resort ni.

korang tahu tak,dalam perjalanan dari melbourne nak ke sini memakan masa dalam 3 jam.mula-mula kiteorg plan nak pergi tempat lain tapi jauh sangat perjalanan dan disebabkan kesuntukan masa,so kiteorg pergi kat sini je.tu pon aku sampai da muntah-muntah kepeningan+mabuk ayam!
sebelom sampai ke puncak,keindahan tempat ni memang buat aku terpegun.yang kat atas ni kan diorang tanam pokok anggur.
okey ni gambar haiwan yang aku rase paling cute.kambing biri-biri.comel sangat!
tapi jangan lupe untuk bawa minyak angin kepada yang suka mabuk ayam k!
okey sebelom korang main skin n bertobagon.korang kene singgah dekat kiosk yang menyewakan pakaian dan peralatan untuk semua tu.boleh tahan la harge je.nampak je 16 tp 3 kali ganda duit Malaysia.hukhukhuk.
anyway semua disponsar.
sampai -sampai dan tanpe membuang masa yang ade kiteorg terus bertobagon
kiteorg tak main ski,sebab rase membazir dan makan masa sbb nak kene blaja.
untuk penegtahuan korang,tobagon dan ski adalah ditempat yang berbeza.kalau nak ski korang kene pergi tempat yang lebih berbukit bakau.supaya senang nak jatuh mcm nangka busuk!kakakaka.
la asal aku pejam mata timr ni kan.hahahah.orang salji!
ha.ni ade comel sikit la.sikit jeee.
haaa.lepas korang da penat main tobagon korang boleh pusing-pusing hutan tu.suasana yang sangat hijau.hijau dibahagian bawah,biru dibahagian atas sebab nampak langit n awan je.pokok-pokok kat situ semua takde daun.hihihiii.sangat unik dan menakjubkan aku!SubahanaAllah.
salji-salji kao tgk dekat-dekat macam kristal.
korang tau takkk..aku seiap bukak kasut semata-mata nak rase salji dengan tapak kaki aku.uisshhh..sejukk!
lepas da penat berjalan kiteorg pergi bertobagon balikkk.sempat je nak menyelik bergambau dengan anak mat saleh ni!comel!friendly lagi tu!
pergi ke negara org ni memang best sangat-sangat bagi aku,dapat tgk banyak bende lain dari negara kite.so aku berharap lagi akan kesana lagi nanti.InsyaAllah!hihii.aminnn.

okey itu sahaja dari saya.
salam sayang dari Lake Mountain Alpine Resort!muuuaaahhh!
Enjoy reading and Assalamualaikum!







1 comment:

Nurul Syafiqah said...

thanks follow . done follow back :) eh , biase-II je :3 btw , thanks . header akak pon comel :D