February 22, 2014

Percutian Pulau Pangkor- Part 2

hello!so i heard you went to pangkor?
hey!hey!hey!
Pangkor Best!

hari kedua di Pangkor!

hihihi.pagi dalam pukul 9 kiteorang da tunggu bot untuk bawa kami pergi snorkling and island hoping!
harga pakej satu bot RM 90. mahal sikitlah.tapi takpe abg ni baik la jugak!

abang ni bawak bot drift kot!!memang mencabau!!rase nak terlingkop aje!
ni masa snorkling.sebenarnye aku x buat sangat snorkling sebab sakit kaki kene coral.luke kaki i!tapi tahan je lah.berenang-renang je!




 lepas kiteorang da bosan dengan snorkling kiteorang minta abang tu bawa ke pulau lain.pulau monyet namenye kalo tak silap.hihihi.kat sini cantikkkkkk sangat!!!SubahanAllah.memang cantik!pasir puteh,air pon jernih!boleh nampak ikan!
 cantikan!masa kiteorang buat snorkling ni ade sorang abang monitor.yela takot-takot anak dara ni lemas ke.ape ke.so safe la sikit!
 sangat nyaman sih!





 lepas da penat dengan island hopping and snorkling semua tauke besau bagi kiteorang sotong dan ajak kiteorang makan sotong bakar sesame.bakar sesame.sotong bakar yang freh memang sedap!kenyal!

lepas kiteorang dapat sotong tu aku dan mimi request abang tu bawa kiteorang p tangkap sotong.die bawa kot.abang ni memang supporting giler!

lepas kiteorang pergi mencadat sotong aku and mimi main bende alah yang kene tarik dengan bot tu yang duduk dengan yang baring.yang duduk tu bestt sangat! tapi at last die jatuhkan korang.yang baring tu penat giler main sebabb kene pegang kuat-kuat sebab takot tercicir nanti susah plak.main bende alah macam ni bukan ape,nak uji kekuatan tangan dan nak lepaskan tension.aku rase aku punye suara menjerit satu pangkor dengar.minta maaf kalo aku buat noise dengan suara tarzan semula jadi ni!hihihih

aku ade sediakan video aku main permainan di akhir entry.so korang boleh la gambarkan keadaan azabnye macam mane erk.

lepas penat giler menguji kekuatan.balik chalet membute habis kaw-kaw!
petang tu plak kiteorang cari makan isi perot lapau dan kiteorang pergi membeli belah produk keluaran pangkor seperti sotong yang bergula tu,satay, dan banyak lagi.but most the time kiteorang kat pangkor ni kiteorang abeskan masa bersiar-siar.ke sini.kesitu sebab sepanjang pantai pulau pangkor memang banyak pot-pot menarik yang korang mesti nak singgah punye!

cantikan suasana buaian kat sini.
ha.ni korang kene wajib singgah sebab kat sini korang akan revise sejarah pangkor!korang mesti datang sini tau untuk mengetahui asal usul pangkor!
dan yang terakhir aku buat kat pangkor ni adalah feed burung enggang!free of charge je.kat sini banyak burung enggang.serius seronok tengok!

dekat sini memang banyak mat salleh datang.so boleh la feeling-feeling ober the sea. hahaha.itu saje aktiviti kiteorang utk hari kedua!last day kiteorang bangun tidur terus pack barang dan berangkat pulang.

*psstt.makanan kat sini mahal sikit dari kl.tapi masih mampu lah.hihii.
video
okey.ini masa naik sofa terbang!
video
ini plak video masa naik katil terbang.memang menguji kekuatan tangan!

ouh terlupa plak kiteorang sewa chalet 3 hari 2 malam RM 240.satu malam RM 80.kiteorang ambil yang family room punye.cukup untuk 6 orang!

kepada yang rancang nak kesini..sampaikan salam rindu aku pada pangkor ea!
bye!



No comments: