July 14, 2014

I-City snow walk di bulan ramadhan

Assalamualaikum. W.B.T. salam ramdhan al-mubarak.alhamdulilah da setengah bulan kite berpuasa.

Haa.untuk coretan blogg keaayanganku pada hari ini saya@aku ingin menceritakan pengalaman berseronok di I-City snow walk shah alam. Mmm.memang menarik. Pada minggu yang lepas saya@aku teringin membawa kawan@housemate@classmate@mimi dan adiknya nasuha pulang ke rumah. Bukan saje pulang je rumah tapi niat yg utama adalah bawa mimi san suha jenjalan disekitar kuala lumpur dan klang. So da terlanjur rumah da dekat dengan I -city bawa la mimi dan suha ke sana.kitorg dr melaka naik bus sampai rumah salam pkul 4 rehat jap berbuka bersama dan terus memulakan misi ke icity.

Okey. Ini kami bertiga.dari kiri aku,suha dan mi

rupanya nak masuk snow walk ku ingatkan rm 25 rupenyet rm 35... sebab sudah lebih pukul 9 malam.so kalo korang datang pukul 9 malam dan kebawah korang boleh dapat tiket snow walk rm 25.

Snow walk? Best ke?
 Let the picture speak k?

Okey.aku boleh gerenti takde orang yg buat aksi baring atas ice kt dlm snow walk ni. Cume kiteorg je.ok.kiteorg je ok.ko nampak tak betapa aku nak abadikan kenangan masuk dalam snow walk ni..kan.
Okey.kat dalam ni korang boleh nampak banyak monument-monument ice. Tapi seriuly sejuk giler tahap zombie der. 5 degree celcius and below tu!
Kepada yg teringin rase cuaca sejuk kt luar negara tu boleh la datang jenguk-jenguk I-city snow walk ni.walhal aku rumah yg sekangkang kera pon tak pergi hari-hari.aku rase kalo lah bukan sebab aku nak bawa mimi jenjalan aku boleh gerenti yg aku takan masuk snow walk I -city ni.
Okey permainan yg ade dalam snow walk ni semuanyer free.cuma korang je la berani ke tak nak feel the adventurous tu.mcm aku dan mimi cuma.naik bende ni je.nasuha tak nak ape-ape langsung.takot katenyer.
Okey bile korang da beli tiket utk masuk snow walk korang akan dapat baju sejuk percuma. Tapi kalo korang tak pakai kasut korang kene sewa kasut phua chu kang rm 10 sepasang.kalo tak sewa kasut pon boleh.. tapi kaki korang kene tahan sejuk la.jangan nanti mengalami krem plak.

Kebanyakan org yang masuk snow walk kebiasaanyer sekejap je. Tapi kami ttp tak nak mengalah dengan mengabiskan masa hampir 1 jam lebih.tapi kejap keluar kejap masuk.kejap keluar kejap masu.sebab sejukkkkkk sangatttt.

Mmm.lepas abes 1 jam.lebih dalam snow walk kiteorg p luar jejalan tgk lampu.tapi rasenyer lampu mcm da berkurang je. Lepas kepenatan kami pon balik.eh bukan balik .. kami p uptown shah alam. Mengshopping disane.huhuhu.lepas tu baru balik.hihihi. itu sahaja yg inhin ku ceritakan kerana ak sudah mengantu sudah...gi mane ba?bole ba klo ko?hahaha.nite. Assalamualaikum. 

No comments: