September 6, 2015

Jadilah Pengguna Yang Bijak!

Assalamualaikum!

Esok dah Isnin! yeay! bermula sem baru terakhir di UniKL MICET.

hah! berkenaan dengan tajuk hari ni  saya nak bagitau korang dan share sesuatu yang mungkin bermanfaat pada korang.

sebenarnye saya baru balik beli "jajan" dekat kedai S-mart Simpang Ampat,Alor Gajah.
dalam kedai tu duk pusing-pusing tengok barang apa yang nak dibeli. kebanyakan harga kat situ memang agak mahal.

tapi yang buat hati saya terbakau tadi adalah : air mineral desa 1.5 liters RM 2.90!!OMG ini memang tak masuk akal. sebelum ambil nak tengok harga air mineral tu takde! sekali dah scan total semua RM21.40 mak ai! terkejut mak! Biasanya beli air mineral satu kotak 1.5 leters x 12 baru RM 10.90 dekat Tampin Store. bermakna sebotol air mineral 1.5 liters baru RM 0.90. Pergh selalu memang beli kat tampin store je, tapi tadi malas nak pergi tampin beli je satu dulu kat simpang ampat! dekat depan kaunter tadi saya siap suruh cashier tu kira balik sebab tak percaya dengan harga yg sampai RM 21.40. apa bende yang saya beli!

adoi ai.tipah tertipu la bang! RM 2.90 tu da boleh dapat harga mineral water spritzer dah ! melampau tau! tak caye tengok resit kat bawah ni.


ok.sedikit tips untuk korang,,kalau nak beli tu tengok harga dulu,da puas hati dengan harga baru beli,kalau tak puas hati jangan beli! jadilah pengguna yang bijak! jangan tertipu! ok?
kalau rasa da tertipu boleh la buat aduan di :e-aduan@kpdnkk.gov.my

oklah.da sejuk sikit hati yang terbakau ni setelah dapat membebel kat blog ni. Ingat! jadilah pengguna yang bijak k?!

selamat malam!

wasalam!


No comments: