September 20, 2015

qoo10 murah di jepun dan korea!

Assalamualaikum.

korang pernah tak pergi shopping online di qoo10? qoo10 biasa ni ade je di setiap negara asia. sebab barangan die based on southkorea .qoo10 ni menjual pelbagai produk seperti pakaian, barangan kecantikan,kesihatan,barangan baby,barang harian dan banyak lagi hari tu liana kata dia ada pakai collegen essence mask, mask tu best sangat dia kata. then she ask me to buy the mask because she said on that time qoo10 in japan is heling the end year sales. on that time, she said the mask is only RM 0.80 each and you to need buy 100 pieces. its only cost RM 80.00 then i would say yes lah.

a month later yana back from japan and she bring me the mask. the mask is really good. you should try it! at the beginning memang excited pakai tiap-tiap hari. two month later , pandang je mampu. hahah. but overall the mask is really good for my skin. jerawat kurang, muka macam bercahaya je! pipi i ni pon dah rase terlebih collagen, terlebih gebus gebas. it is comes with variety of essences you can check it out the web.

but the matter is the qoo10 web in malaysia is bit expensive than you buy yourself..mmm..from japan lah. nak pergi beli sendirilah! hahaha. in anyways, you should wise while you shopping.

 ini harga dari qoo10 japan
ini harga dari qoo10 malaysia

berdasarkan apa yang kita nampak, qoo10 jepun membuat jualan 100 keping bersamaan Yen 2799 lebih kurang RM 98 macam tu lah. ianya jatuh dalam harga RM 0.98 sekeping dan manakala qoo10 dari Malaysia menawarkan 32 keping dengan harga RM49.80 ini bermakna sekeping jatuh dalam harga RM 1.50. belom masuk harga penhantaran lagi. iyolah, nak naik kapal terbang lagi. so kalau korang pergi jepun or korea belilah bebarangan seperti di laman web qoo10. konklusinya laman web ni memang MURAH even page dari mana-mana page qoo10.

benda-benda kosmetik ni kalau korang perasan banyak sangat dekat shopping mall,aeon, eh..mana-mana shopping mall dalam malaysia ni memang akan ada menjual barangan dari web qoo10 ni dengan harga yang lebih mahal!! lipat ganda. hari tu saya pergi aeon melaka nampak mask ni harga satu RM 5.80.haa kau..iyelah faham,nak sewa kedai dalam aeon dah bape ribu. ok lah, ingat tau bijak buat pilihan k? nite. wasalam.

*dapat gaji kite try shopping kat qoo10 .

No comments: