September 3, 2015

Saya pakai Vivo X5!

Assalamualaikum.

ini bukan nak menunjuk or nak bangga diri sebab pakai Vivo.
best ke vivo X5 ni? kenapa pilih handphone Vivo?

suka selfie?suka tangkap gambar? suka kan?

mestilah. bak kate andy william "a time for us", "sealed with the kiss"

sebelom pakai Vivo ni pakai samsung Duos tapi disebabkan da 5x terhempas handphone tu dah tak boleh berfungsi langsung. So sad dude!

talipon dak yana yang masih duk jepun tu then tnye die,,aku nak beli i-phone la yana. jawapan die: ko nak mampus? ko nak kene maki dengan aku berani ko tukar le i-phone. ko tu da la student,buat cara student.takyah ngade-ngade.beli handphone 3310 je sementara ni.esok da keje beli i-phone 10.

damnnn terkubur niat aku nak beli i-phone.sebenarnye memang niat nak pakai samsung grand du0s tu sampai abes degree,tapi jodoh dengan samsung grand duos tu tak panjangkan.tak kan nak pakai 3310 mati kutu le jawabnyer takde whatapps. bagi aku i-phone is the best among all the phone brand. tapi ukur baju badan sendiri.p tengok cermin!

so lupekan i-phone masa tengah bergelar student and instead of trending oppo why i choose vivo?
alkisahnyer..housemate baru aku semua pakai vivo. sebelom ni duk test handphone dieorang memang bestla kan lagi-lagi bab kamera die.memang terang!clear! ade mode professional. malam gambar die meman clear.sampai member pakai i-phone minta ambil gambar pakai vivo. so that's the 1st point. 2nd point is cerita kawan aku baling handphone vivo die ke lantai "test power" vivo ni meman tahan lasak. aku punyer tempered glass da pecah.mula-mula ingat screen yang pecah..sekali cek betul-betul,nasib baik tempered glass je pecah.lagi satu kesah, Vivo tu melantun kene kat muka kawan aku yg sorang lagi so ape jadi? berjahit der,berjahit,,nasib kene kat area atas kening. skrang ko nak kate handphone vivo tu tahan lasak la sampai berjahit kening kawan ko? tak concrete betulah reason utk 2nd point!suke ko la.

3rd point is Vivo is affordable,,bolehla untuk student yg rajin buat part time macam aku ni.that's all!

nak lebih lanjut korang lawat laman web vivo sendiri k?

tips: kalau duit korang terlebih bolehlah pkai i-phong, Vivo pon ok. die punyer apps pon best! takde masalah kalau nak download pdf,powerpoint,words,dengar lagu semua boleh dan vivo ni boleh buat long screen shot!! ini paling aku suka. nak tau ape itu long screen short,korang p beli vivo sekarang!!hahaha.

nah tengok la sikit gambar yang aku tangkap guna vivo x5 tanpa edit!

dalam gelap pon boleh nampak,ni kalau gune samsung grand duos tak nampak!
 yang ni masa pergi kebun,ambil sample tanah.untuk test heavy metal
 ni masa raya
 ni masa kak dayah kawin. kak dayah tu sepupu aku.yg dalam gambar ni makcik aku dengan anaknya
ni masa mengayau malam-malam bulan puasa tak pergi solat tarawih! menggunakan night mode yang ade kat kamera vivo x5.

ok,that's all. harap membantu la erk info aku ni.k, till we meet again! wasalam ;)

No comments: