October 29, 2015

KickStart Cafe,Alor Gajah Sempoi!

Assalamualaikum,

korang hari ni saya nak share tempat lepak kami bebudak unikl alor gajah and uitm alor gajah. iyelah kami ni duduk kat area kampung. tapi kampung bukan kampung hokey! kampung kami dalam bandar. hahaha. kengkadang bila otak da tepu buat assignment kami ni bukan nak makan sgt,saje je nak melepak. tapi cafe ni memang lain dari yg lain. bila saya masuk je tetiba rase mcm suasana dalam cerita ghost rider  yg babak setan jahat tu tunggu depan cafe tu, bila masuk rasa mcm dalam cowboy town.

KickStart Cafe,

tempat ni memang sesuai untuk jiwa remaja muda macam saya ni ha. memang murah dan affordable la beb!

caramel latte RM 2.40 dan ice-blended cappuccino RM 5.90  murahla. caramel latte RM 2.40 murah? bagi saya murah,sebab kengkadang kalau beli yang besar kena bayar RM 5.00 tapi tak habis pulak,dah membazir. so kat sini RM 2.40 tu boleh la untuk sejuk kan tekak. hihi. banyak jugak menu yg murah-murah,antaranya seperti di bawah.

Meatball RM 5.00
gambaran kickStart cafe di dalam -ada air-cond
kalau korang perasan, meja kat KickStart cafe ni semuanya meja terpakai. Meja zaman saya sekolah rendah pakai meja kayu. saya memang suka idea tauke ni, menggunakan barangan terpakai dan mengubah menjadi seni.bagi saya seni. dan sebagai seorang pelajar environmental engineering. This is one of good things/good idea that we need to use and practice to help reducing the new extraction of material, thus help a sustainable environment.
kickStart Cafe di bahagian luas agak luas, but still tak dapat menampung tetamu yang ramai. Soon KickStart Cafe ada dibahagian bumbung. amacam? sempoi?. nak rasa suasana cafe dalam filem Ghostrider, datang sini k! senang je cari je bus station alor gajah sentral depan sikit.ha,situlah.semoga jumpa k.

Wasalam!

No comments: