April 9, 2016

UniKL Ambassador


UniKL Ambassador


Assalamualaikum.

Korang, aku dengan officialnya dapat jadi UniKL Ambassador. Masa nampak iklan pengambilan ambassador tu aku dah teruja da. First sebab aku memang suka bercakap, memag suka promote tentang benda- benda yang baik based on my experienced dan aku suka duit! Yes jadi UniKL Ambassador ni dapat duit setiap kali ada roadshow. Macam korang tau, aku ni memang suka cari duit sendiri. Iyelah bukan dari keluarga senang dan aku bukan jenis suka meminta duit dari orang atau lelaki.

Tapikan masa jadi ambassador ni aku masa tu tengah kecewa dengan housemate aku@classmate aku, disebakan aku gaduh dan tak bertegur sapa so aku buat keputusan untuk menjadi ambassador, nak jadi ambassador ni kena ade interview tau. Bukan jadi ambassador utk bangga diri dengan kawan aku tu, tapi nak hilangkan kesunyian dikala kami tidak bersama lagi. So setiap kali weekend aku akan participate dengan aktiviti roadshow.

Scope kerja aku senang je, Cuma beri maklumat tentang UniKL untuk adik –adik yang baru lepas SPM atau any others potential prospect. That’s all.

So baru – baru ni ade penyampai sijil bagi semua ambassador UniKL satu Malaysia. It was my pleasure to get this certificate and Im happy with ma self. Aku harap dengan pengalam sebagai promoter@ambassador akan jadikan aku lebih matang dalam bidang marketing or others related event. Sampai sini sahaja dari akak ambassador bukan sado. Hiks!
gambar semasa persediaan menerima sijil

Bye,. Wasalam.

No comments: